Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

 • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
 • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Partner of vriend worden?

Wilt u partner of vriend worden van Vitaal Twente? Laat dan uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

 • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
 • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

13 januari 2019

VitaalTwente in de e-healthweek 2019

      

Ontdek slimme technologische snufjes en ontmoet robots bij Twentse zorgorganisaties tijdens de nationale eHealthweek

Inzet van technologische toepassingen in de zorg, ook wel eHealth, kan het leven met een ziekte of beperking prettiger maken. Hoe? Dat laten zorgorganisaties in Twente u zien en ervaren in de week van 21 tot en met 25 januari 2019. Doe oefeningen met een robot. Ontdek slimme technologieën en vernuftige snufjes én wat ze voor u of voor uw naaste kunnen betekenen. Kijk wat er te doen is en bezoek een organisatie bij u in de buurt.

Bankieren doen we al jaren online. In en om het huis zien we steeds vaker robots die voor ons grasmaaien en stofzuigen. Ook in de zorg zijn er steeds meer slimme toepassingen en handige hulpmiddelen die het leven met een aandoening of ziekte makkelijker maken. Welke toepassingen maken thuis revalideren makkelijker en leuker? Hoe verbetert technologie de zorg voor dementerende ouderen? Waarom zou je als patiënt voor ieder contact met een zorgprofessional eigenlijk naar een zorgorganisatie moeten? Welke digitale mogelijkheden zijn er? Ontdek hedendaagse mogelijkheden bij zorgorganisaties die onder de paraplu van Vitaal Twente de handen ineenslaan om van Twente de vitaalste regio van Nederland te maken. Het actuele programma van de partners vindt u op vitaaltwente.nl

Activiteiten van partners van Vitaal Twente tijdens eHealthweek

Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten voor zover dat bij ons bekend is.
Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van de partners.

 • 22 jan. 12.00-13.30 uur: ontmoet robots bij ZGT locatie Hengelo
  Als bezoeker of geïnteresseerde bent u van harte welkom tussen 12.00 en 13.30 uur. U vindt de verschillende robots in de centrale hal van locatie Hengelo. Beweeg op muziek met een robot en een fysiotherapeut en ontdek mogelijkheden van digitale zorg. Bekijk het actuele programma op zgt.nl
 • 23 jan. eHealth inspiratiesessie, ZGT en de Technologie & Zorg Academie
  Speciaal voor zorgprofessionals organiseren ZGT en de Technologie & Zorg Academie (TZA) een eHealth inspiratiesessie.
 • 24 jan. 11.00-15.00 uur: bezoek eHealth informatiemarkt en Novalab bij Roessingh, Enschede
  Bij Roessingh in Enschede presenteren de Technologische Zorg Academie, Carintreggeland en andere partners verschillende mogelijkheden tijdens een eHealth informatiemarkt. Dans met robot rollator LEA, probeer een VR-bril uit en bezoek Novalab. Daar maakt u kennis met nieuwe revalidatie technologieën. Bekijk actuele informatie, locatie en contactgegevens.
 • 24 jan. 19.30-22.00 uur: praat mee bij het preventiedebat, Universiteit Twente
  Hoe groot is het probleem van een ongezonde leefstijl eigenlijk? Hoe kunnen we daar succesvol iets aan doen? Zijn er ook leuke manieren denkbaar? Een humoristische avond vol debat, cabaret en improvisatie. Praat mee met wetenschappers, artsen en techneuten. Registreren kan online. Hier vindt u ook locatie en contactgegevens.
 • 25 jan. lezing voorafgaand aan de oratie van prof. dr. Catherine Bolman, hoogleraar eHealth toepassingen, Heerlen
  eHealth-toepassingen, mits effectief bewezen en betrouwbaar, bieden veel voordelen, zowel voor zorgvragers als voor zorgverleners. Maar dan moeten de doelgroepen ze wel gebruiken. Met name bij kwetsbare groepen, zoals ouderen, lager opgeleiden en chronisch zieken, gaat dat nog al eens mis. Wat kun je daar aan doen? Dat is de centrale vraag van de inaugurele rede van prof. dr. Catherine Bolman, hoogleraar eHealth-toepassingen. Vitaal Twente in de persoon van Miriam Vollenbroek is gevraagd een lezing te verzorgen. Zie ook Symposium ehealth -inzichten en uitdagingen.

eHealthweek

Dit jaar vindt de nationale e-Healthweek voor de derde keer plaats, met als doel om zoveel mogelijk mensen in Nederland de mogelijkheden van eHealth te laten ervaren en is een initiatief van Platform voor InformatieSamenleveing (ECP).