Datum: 8 november 2023
Tijd: 14:00 - 17:00
Locatie: Kulturhus Borne
Werk je in de zorg & welzijn, sociaal domein of het onderwijs? Bijvoorbeeld als zorgprofessional, leidinggevende of docent, of binnen staffuncties als hrm of ict. En zoek je inspiratie en kennis om innovatie- en implementatiekracht binnen jouw organisatie te vergroten? Dan is ‘Zo doot wie dat’ de perfecte gelegenheid; het ledenevent van Vitaal Twente, de TZA Twente en TAZ Twente.
Zorg dat je je snel aanmeldt voor de keynote van social designer Tabo Goudswaard. En doe aansluitend mee aan een van de 5 interactieve workshops. Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen per workshop beschikbaar!
Programma 14.00-17.30 uur
- 14.00 – 14:30 uur Inloop & bezoek inspiratieplein
- 14.30 – 14.40 uur Opening
- 14.40 – 15.40 uur Keynote Tabo Goudswaard
- 15.40 – 16.45 uur Workshops
- Workshop 1: Maakkracht: verbinding met je eigen praktijk | Tabo Goudswaard
- Workshop 2: Implementeren: van visie naar resultaat | Wouter Wolters
- Workshop 3: Data heeft een beter idee | Steven Verkuil
- Workshop 4: Hybride zorg, hoe organiseren we het slim? | Carlijn Pierik en Mirije van Dijk
- Workshop 5: Anders leren, ervaar VR en AR als leerinterventie | Iris Hudepohl en Kim Leushuis
- 16.45 – 17.30 uur Netwerkborrel op het inspiratieplein
Keynote: Het moet anders, maar hoe?
Pak in 5 stappen problemen aan tot blijvende verandering. Innovatiekracht vergroten zoals creatieve professionals als kunstenaars en designers dat doen? Social designer en adviseur Tabo Goudswaard laat het ons zien. Zijn pleidooi: zet het repertoire van creatieve professionals in om de maatschappelijke uitdagingen van nu het hoofd te bieden. Want dat het anders kan en anders moet, daar twijfelt niemand meer aan.
Samen met Jetske van Oosten schreef Tabo het boek Maakkracht, waarin zij beschrijven hoe iedereen in 5 stappen problemen kan aanpakken als een maker en de aanzet kan geven tot echte, blijvende verandering. In de keynote licht Tabo de 5 stappen aan de hand van aansprekende voorbeelden toe.
Over keynotespreker Tabo Goudswaard
Tabo werkte de afgelopen 10 jaar als projectleider en netwerkregisseur. In deze functies was hij verantwoordelijk voor het betrekken van creatieve professionals bij maatschappelijke opgaven voor onder meer Gemeente Amsterdam, het ministerie van OCW en de Nationale Politie. Nu is hij onder meer: toezichthouder innovatie bij ggz-instelling Altrecht, programmamaker bij Waag en De Nederlandsche Bank. Ook is hij ambassadeur van het World Design Embassies programma van de Dutch Design Week.
Workshop 1 – Maakkracht: verbinding met je eigen praktijk | Tabo Goudswaard
Samen met keynotespreker Tabo Goudswaard ga je aan de slag met vraagstukken uit je eigen praktijk en pas je de vijf stappen van het model Maakkracht toe.
Workshop 2 – Implementeren: van visie naar resultaat | Wouter Wolters
Wouter Wolters leert je hoe je vanaf de start systematisch werkt aan implementatie, hoe je betrokkenheid genereert en hoe je inzicht krijgt in het veranderproces. Deze workshop is een voorproefje op de masterclasses ‘strategisch veranderen’ en ‘duurzaam implementeren’ die in december start bij de TZA Twente.
Over Wouter Wolters
Strateeg Digitale Zorginnovatie Wouter Wolters begeleidde de afgelopen 10 jaar vele zorg- en maatschappelijke organisaties bij het ontwikkelen van visie en strategie en implementeren van digitale dienstverlening.
Workshop 3: Data heeft een beter idee | Steven Verkuil
Tijdens deze workshop neemt Steven Verkuil je mee in de wereld van nieuwe disruptieve technologische innovaties en datagedreven verdienmodellen. We nemen een kijkje in de keuken bij de grote technologiebedrijven en zien hoe zij exponentiële technologie vandaag de dag inzetten in diverse sectoren. Zou het zo kunnen zijn dat een technologiepartij als Amazon of Google straks misschien wel de grootste zorgverlener van Nederland is? En hoe kunnen zorgorganisaties innovaties (zoals ChatGPT) nu al toepassen in de praktijk?
Over Steven Verkuil
Steven Verkuil is vanuit ondernemerscentrum De Gasfabriek dagelijks bezig met nieuwe technologische innovaties die raken aan het bedrijfsleven, overheid en onderwijs.
Workshop 4: Hybride zorg, hoe organiseren we het slim? | Carlijn Pierik en Mirije van Dijk
Zorg op afstand wordt steeds meer onderdeel van de reguliere zorg. Hoe werkt het in de praktijk en hoe organiseren we het slim met elkaar? Livio Beeldzorgteam en het patiëntencontactcentrum van MST vertellen over de geleerde lessen en hoe zij de toekomst zien. Carlijn en Mirije gaan met je in gesprek hoe deze vorm van zorg efficiënt in de regio moet worden georganiseerd zodat kwaliteit van zorg geboden blijft en aan de andere kant ook hoe aan de zorgvraag kan worden voldaan.
Over Carlijn Pierik & Mirije van Dijk
Carlijn Pierik is Projectleider bij Livio en Mirije van Dijk is programmamanager Zorg van de toekomst bij MST.
Workshop 5: Anders leren, ervaar VR en AR als leerinterventie | Iris Hudepohl en Kim Leushuis
Deskundigheidbevordering is cruciaal in zorg en welzijn; Hoe kun je dat anders organiseren zodat je meer impact maakt en het de medewerkers minder tijd kost? In deze interactieve workshop leer je meer over de mogelijkheden van Virtual Reality & Augmented Reality. Ter plekke ervaar jezelf deze technologieën en ga je in gesprek om hiermee mogelijke gezamenlijke vervolgstappen te zetten.
Over Iris Hudepohl en Kim Leushuis
Iris Hudepohl is MSc Gezondheidspsychologie en -Technologie, Senior Docent Maatschappelijke Zorg en Adviseur Leren en Academie bij de TZA Twente. Kim Leushuis is Projectmedewerker Innovatie en Waardenwerk bij Aveleijn en lid referaatgroep Jeugdpartners Twente.
Inspiratieplein
Bezoek het inspiratieplein met demo’s en de nieuwste snufjes op het gebied van zorgtechnologie.
Organisatie
TZA Twente, TAZ Twente en Vitaal Twente
Aanmelden: gratis & alleen voor leden
Dit ledenevent is alleen voor medewerkers van alle aangesloten partners van Vitaal Twente of de andere organisaties. Het event is gratis. Meld je wel snel aan, want vol = vol!
Ja, ik ben erbij & meld me aan
Let op: de bevestiging kan in de spambox van je mail terecht komen.
(aanmelden gaat via de website van TZA)
Locatie
Kulturhus Borne
Marktstraat 23
7622 CP Borne