Wat vind jij dat er in het regioplan voor de zorg hoort?

Datum: 27 september 2023
Tijd: Hele dag


Op woensdag 27 september 2023 organiseren Twentse Koers en Twente Beter een interactieve bijeenkomst. Doel? Jou meenemen in het proces en de inhoud van het regioplan. Welke aandachtspunten wil jij meegeven? En welke vragen wil je stellen? We vinden het fijn als je erbij bent, want alleen samen kunnen we de zorg en ondersteuning in Twente beschikbaar, toegankelijk en betaalbaar houden.

Jouw mening telt voor Twente

Op dit moment wordt hard gewerkt aan de uitwerking van de landelijke akkoorden. Zoals het Integraal Zorgakkoord (IZA), Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) en het akkoord Wonen, Ondersteuning en Zorg voor ouderen (WOZO). Willen we passende zorg en ondersteuning vormgeven? Dan onderstrepen deze akkoorden hoe belangrijk/nodig het is om als (zorg)organisaties vanuit verschillende domeinen hierin samen te werken.

Wat is het regioplan?

Binnen Twente hebben we sinds kort het regiobeeld. Dit laat zien welke uitdagingen onze regio heeft. Deze uitdagingen krijgen de komende maanden een plek in het regioplan voor Twente. En jij bent daarbij nodig, want het regioplan Twente is van en voor iedereen!

De basis van dit plan? Bestaande agenda’s en samenwerkingsverbanden in Twente.

Ook oog voor acute zorg

We werken naast het regioplan ook aan het zogenoemde ROAZ-plan. De afkorting staat voor Regionaal Overleg Acute Zorgketen. Het verschil met het regioplan? Het ROAZ-plan gaat specifiek over de acute zorg én gaat naast Twente over heel Oost-Achterhoek. In het ROAZ-plan spreken regionale (zorg)partijen af hoe ze samen de belangrijkste uitdagingen in de acute zorg aanpakken. Op 27 september vertelt Acute Zorg Euregio je hier meer over.

Save the date!

Houd de middag van 27 september dus vrij in je agenda! Naast jou is ook ieder ander welkom; stuur deze uitnodiging dus vooral verder door! Informatie over het definitieve programma en de locatie volgen. Heb je al vragen? Mail naar info@twentsekoers.nl.

Nu alvast aanmelden?

Dat werkt simpel via een klik op onderstaande button.

Ja, ik meld me alvast aan