Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
 • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

 • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
 • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
  Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

13 september 2022

Deze technologie-competenties heeft je organisatie nodig

Op 6 september 2022 vond een Vitaal Café plaats over welke technologiecompetenties zorgorganisaties nodig hebben. Het café leverde belangrijke en nuttige inzichten op voor je zorgorganisatie waarmee inpassen van zorgtechnologie een veel grotere slagingskans krijgt.

Van basic tot verdiepend en ethisch

 • De basis technologiecompetenties van zorgprofessionals zijn: veranderen, vinden, vertrouwen, vaardig gebruiken en vertellen over technologie
 • De verdiepende technologiecompetenties zijn: vooroplopen, verdiepen, verbinden, voorlichten, verbeteren en vervangen.
 • Naast basis- en verdiepende technologiecompetenties is de ethische reflectie op de inzet van technologie een overkoepelende competentie.
 • De basis- en verdiepende competenties vormen samen met ethische reflectie de uitgangspunten om technologie te integreren in het handelingsrepertoire van zorgprofessionals.

Missers rondom competenties

 • Bijna elke (toekomstige) medewerker ziet inzet van technologie als nodig. Maar … de ene medewerker staat er zelf meer open voor of voelt zich er zelf meer comfortabel bij dan de andere. Goed om te beseffen en naar te vragen!
 • Pas op met je vacaturetekst: sommige organisaties schrijven ‘digitale vaardigheden’, maar dat is niet hetzelfde. Vermeld vooral iets over ’technologíecompetenties’!
 • De technologiecompetenties staan niet op zichzelf. Het is de uitdaging ze te  koppelen aan de functieprofielen binnen de zorg of de competentieprofielen van de opleidingen, zoals CANMEDs.

Binnenkort vind je hier de video die dieper ingaat op bovenstaande punten tijdens het Vitaal Café.