Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

2 maart 2022

Digitale communicatie spoiler bij ouderenzorg

Digitale communicatiemiddelen mogen wel wat toegankelijker en gebruiksvriendelijker worden. Dat zeggen ouderen en mantelzorgers in een onderzoek van het RIVM. Onderzoekers spraken hiervoor met met ouderen en mantelzorgers in zogeheten netwerken van integrale ouderenzorg; samenwerkingsverbanden van verschillende zorg – en welzijnsprofessionals (zoals huisartsen en sociaal werkers) en/of organisaties (zoals thuiszorgorganisaties en gemeenten).

Wat schort eraan?

De deelnemers aan het onderzoek vonden bijvoorbeeld dat een digitaal systeem voor contact tussen cliënten, mantelzorgers en zorgprofessionals voor alle zorgpartijen toegankelijk moet zijn. Ook vinden zij dat deze systemen nog gebruiksvriendelijker kunnen. Daarnaast vragen ze om meer aandacht voor het opstarten van het gebruik van digitale middelen door ouderen en mantelzorgers.

Het onderzoek bracht verder positieve punten aan het licht als het gaat om een veilig gevoel. Hier ligt overigens dan weer geen link met e-health, digitale communicatiemiddelen of andere zorgtechnologie. Bekijk de samenvatting van het RIVM. Of:

Download het complete onderzoek