Geld voor dieetapp bij kinderobesitas

Hoe krijg en houd je kinderen met overgewicht op een gezonde leefstijl? Hiervoor komt er nu onder meer een app, mede dankzij geld van Pioneers in Health Care Innovatiefonds, kortweg PIHC. Onze programmavoorzitter Marjolein den Ouden van Saxion werkt mee aan het project hierachter. Gefeliciteerd, Marjolein, met dit succes!

Minder energiestoffen of onbewerkte voeding?

De obesitaszorg voor kinderen draait tot nu toe om een gezondere leefstijl krijgen door minder energiestoffen binnen te krijgen en meer energie te verbranden. Helaas werkt dat in de praktijk niet genoeg. Daarom pleiten professionals voor een dieet van onbewerkte voeding in plaats van minder energiestoffen binnenkrijgen. Maar … ouderen en kinderen vinden het nog best lastig om hun gedrag hierin te veranderen. Ze vroegen daarom onder meer om flinke, simpele begeleiding via een app.

Doel van dieet met onbewerkte voeding

Doel van dit project is: het huidige obesitasbehandelprotocol optimaliseren, samen met eindgebruikers. Hoe? Door hierin een dieet van onbewerkte voeding en een prototype van een app te ontwikkelen voor flinke begeleiding aan kinderen en hun ouders bij het proces van gedragsverandering. Meer over dit project, zie geld voor dieet met onbeperkte voeding (even scrollen of zoekfunctie gebruiken)

Wie zitten achter PIHC?

  • Universiteit Twente
  • Saxion
  • Medisch Spectrum Twente
  • Ziekenhuisgroep Twente
  • Deventer Ziekenhuis 

Achtergrond van het geldpotje PiHC

Pioneers in Health Care Innovatiefonds staat klaar met geld als het gaat om bijvoorbeeld een beperking in de huidige medische zorg die vraagt om een technische oplossing. Of bij een innovatieve technologie die mogelijkheden biedt voor gebruik op medisch vlak. De partijen erachter helpen zo mee aan de duurzame samenwerking tussen de wereld van de nieuwe technologie en de medische praktijk. Dat doen ze bottom-up. Zo stimuleren ze de introductie van innovatieve technologie in de kliniek, zie PIHC.