‘Grip op diabetes’ inspireert op Kennisfestival Twente Beter

Hoe gebruik je diabetes-apps in de zorg en het leven van patiënten? En wat is de (meer)waarde van diabetes-apps en burgerwetenschap, ook wel citizen science genoemd? Daarover ging een interactieve workshop van TOPFIT Citizenlab ‘Grip op diabetes’ tijdens het Kennisfestival Twente Beter in september. Het event in festivalsfeer zat boordevol inspiratie en kennisuitwisseling over de zorg van de toekomst. Een toekomst waarin (zorg)technologie ongetwijfeld een rol zal gaan spelen, maar hoe dan?!

Uitkomsten: behoefte aan betrouwbare info

Met enthousiasme werd de workshop ontvangen en er ontstond een levendige uitwisseling van kennis, ervaringen en vragen. Zo kwam er een duidelijke behoefte naar voren aan betrouwbare informatie over diabetes apps. Waar vind je dat soort apps? Welke informatie is te vertrouwen? En worden er bijvoorbeeld ook aanbevelingen gedaan door patiëntenverenigingen? Met deze vraagstukken kan TOPFIT Citizenlab (waar ook onze partner ZGT bij betrokken is) binnen haar project Grip op diabetes mooi weer aan de slag!

Top 5 diabetesapps

Een boeiende bron die voorbij kwam met top 5’s van verschillende gezondheidsproblemen is de Digitale Zorggids. Ga naar de diabetes-app top-5.

Meer weten?

Klik hieronder naar de website van het project van TOPFIT Citizenlab.

Samenwerken aan meer grip op diabetes