Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

Vitaal Blijven

hier werken we aan

Wie gezond is, wil dat ook graag blijven. Daarom werkt Vitaal Twente binnen dit thema aan projecten voor technologie die inwoners zelf kunnen gebruiken. Hieronder ontdekt u meer over wat we binnen dit thema doen.

Het waarom

In Twente is bijna 20% van de inwoners ouder dan 65 jaar. Dit is iets hoger dan gemiddeld in Nederland. Het percentage chronisch zieken is even groot, maar hun thuissituatie en achtergrond (sociaal economische status; SES) zijn in Twente slechter. Ook wonen hier meer mensen met overgewicht. Beide punten zijn risico’s voor chronische ziektes. Daarom werken we binnen Vitaal Blijven doorlopend aan technologie die deze problemen helpt voorkomen. En die Twentenaren dus vitaal houdt.

Doel Vitaal Blijven

We laten in heel Twente inwoners zich bewust worden van hun eigen gezondheid. En van hoe ze die waar mogelijk verbeteren. Dat doen we onder meer via:

  • SamenGezond
  • apps als Persoonlijke Gezondheid Check (PGC)
  • gezondheidstesten op locatie

Twentenaren gaan zo aan de slag met uitdagingen en doelen die ze zelf stellen. Om hen te vinden en te binden gebruiken we ‘marketing automation’: een manier om activiteiten en hulp die gezondheid en gedrag een handje helpen, aan te passen aan persoonlijke kenmerken. Daarbij moedigen we mensen aan via beloning. Zo verwachten we Twentenaren de beste hulp te bieden.

Ontstaan

GGD, Menzis en Twentse gemeenten hebben op een rij gezet hoe we de preventie in Twente voor elkaar hebben. De partners binnen dit thema gaan hier nu mee verder. Onder hen sinds voorjaar 2021 ook leefstijlcoaches.

Resultaten 2020, doelen 2021

Tijdens de partnerdag over 2020 maakten we de balans op en keken we vooruit. Ontdek hier de resultaten van 2020 en doelen van 2021.

Meer weten? Meedoen?

Neem contact op met de programmavoorzitter Gitte Kloek (Saxion), via info@vitaaltwente.nl. Bekijk hieronder wie er al mee doen. En welke projecten er zijn. Of meld u meteen aan als partner.

 

Volg Vitaal Twente nu ook op social media!