Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
 • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

 • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
 • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
  Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

11 januari 2022

Hoe creëer je noodzaak voor e-health?

Heeft jouw zorgorganisatie nog niet zo veel gedaan aan e-health? Voelen collega’s, managers en andere partijen de noodzaak nog niet en jij wel? Veel organisaties maakten hiermee al flinke stappen in coronatijd.  Dat leidt tot onderstaande tips waarmee ook jij, zonder de druk van een wereldwijde ziekte, het gevoel van urgentie in je organisatie meer laat doordringen.

Zo schep je de noodzaak voor digizorg

 • Onderzoek ambities in jouw regio rondom digitale zorg.
  Check op aanknopingspunten om bij aan te sluiten. (zie bijvoorbeeld de projecten van Vitaal Twente-partners)
 • Check de doelen van jouw organisatie rondom digitale zorg.
  Is er beleid voor ? Kun je daarmee het dringende gevoel opwekken? Het helpt als innovatie duidelijk in de strategie en doelen van je organisatie staat. Ontbreekt dit, maak dit dan beter bespreekbaar en werk toe naar concreet beleid
 • Zoek wat binnen jouw organisatie de belangrijke vragen zijn en ga daarmee verder.
 • Kies als organisatie een uitdagende ambitie voor hoe je digitale zorg een plek geeft in je aanbod. Spreek die ambitie intern en extern uit. Dat helpt om stappen te zetten.
 • Creëer kansen en pak het moment om digitale zorg in te zetten.
 • Heb het lef gewoon te beginnen als je die noodzaak voelt (scrum). Zet al stappen voor de business case rond is. Schep onderweg kaders voor evaluatie en meet effecten.

Waar komen deze tips vandaan?

Deze tips komen van  Health Valley en hogeschool Windesheim. Zij deden in coronatijd onderzoek naar de geleerde lessen bij organisaties die ineens versneld eHealth-innovaties invoerden en het aanbod in digitale zorg opschaalden. In totaal presenteren zij 8 geleerde lessen.

Ga naar de andere geleerde lessen.