Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

21 januari 2021

‘Goed bezig’, zeggen partners

Ja, natuurlijk hinderde Covid-19 ook Vitaal Twente bij de plannen in 2020. Toch wisten alle programma’s wél stappen vooruit te zetten. Dat bleek 21 januari 2021 bij de jaarlijkse Partnerdag; dit keer online.

Ga hier naar de balans die we opmaakten per thema:

Of check hieronder de algemene balans van Vitaal Twente, inclusief de samenvatting van de online groepsdiscussies.

Tijd vooruit met eHealth

Zo’n 30 betrokkenen van alle partners van Vitaal Twente deden mee aan de Partnerdag. Ze hoorden onder meer wethouder Ilse Duursma van de gemeente Dinkelland vertellen dat eHealth door corona nog belangrijker wordt. Dat komt goed uit. Want daar zetten wij als Vitaal Twente flink op in.

Zorg, gemeentes & wetenschap

Voorzitter Miriam Hutten maakte verder de balans op: sinds onze start in 2017 doen inmiddels 16 partners mee aan Vitaal Twente. Uniek, omdat zorg in de breedste zin, gemeentes én wetenschap meedoen. Sowieso zei ze over gezondheid en preventie: “Je hoeft niet allemaal een rendier te zijn; word gewoon een wandeldier.”

Twente loopt voorop

“We lopen in Twente vóór op veel plekken in het land wat betreft preventie”, vulde Ilse aan. Hoe dat komt? “Onder meer door hoe de UT meedoet, hoe Regio Twente is georganiseerd en hoe Menzis als grootste zorgverzekeraar het voortouw neemt. Zoiets hebben veel andere gebieden niet.”

Verder kijken dan Twente en daarvan leren

Miriam vervolgde met uitleg over hoe Vitaal Twente een van de eerste preventiecoalities in Nederland was. En dat deze aanjaagsubsidie deze zomer stopt. “De subsidie hielp ons goed in de opstartfase. We werken er nu aan om zonder subsidie financieel sterk te zijn.” Daarnaast is Vitaal Twente een van de 72 Europese reference sites: “We kunnen dus kijken wat ergens anders al goed werkt en onze eigen goede voorbeelden met anderen delen.”

Samenvatting break-out

Na het opmaken van de balans hielden de deelnemers in kleine groepjes discussies over de ingeslagen weg en de toekomst van Vitaal Twente. Wat bleek? Vitaal Twente is meer hands-on, aldus veel blije deelnemers. Tegelijkertijd zien ze nog een kloof tussen theorie en praktijk bij een aantal partners. En tussen de praktijk en bestuurders. Daarom kwamen er nuttige adviezen naar voren, zoals:

  • Blijf mensen meenemen binnen een project; hou oog voor de stap van kennis naar doen, juist ook bij partners waar technologie niet vanzelfsprekend is.
  • Blijf naar buiten kijken door het contact en de zichtbaarheid met andere (zorg)overleggen te vergroten.
  • Stel naar buiten toe scherper welk stukje van de puzzel Vitaal Twente oplost en dat we ons onderscheiden dankzij de aansluiting van UT en Saxion.