Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

21 augustus 2020

Lunchwebinar 17 sept 2020

In dit gratis webinar delen we de plannen, de ontwikkelingen en de eerste opbrengsten met u rondom de programmalijn Vitaal Blijven. Ook krijgt u de ruimte bij te dragen met uw eigen initiatieven, goede ideeën of te zoeken naar samenwerking.

Programma lunchwebinar:

  • De opzet van de preventie campagne in programmalijn Vitaal Blijven; Prof. Dr. Miriam Vollenbroek-Hutten, Universiteit Twente Enschede en Ziekenhuis ZGT Almelo / Hengelo.
  • De gezondheidswinst en kosteneffectiviteit van de preventie campagne; Dr. Stephanie Jansen-Kosterink, Roessingh Research and Development, Enschede.
  • De rol van marketing automation in het bereiken en het betrekken van de burger; Drs. Aad Francissen, 8ting, Enschede.
  • De applicatie Samen Gezond als interventie voor gezondheidsbevordering; Drs. Nanda de Jong, Menzis, Wageningen, Groningen, Enschede.

Vitaal Blijven – hier werken we aan

Wie gezond is, wil dat ook graag blijven. Daarom werken Vitaal Twente en partners binnen dit thema aan projecten voor technologie die inwoners zelf kunnen gebruiken. Hieronder ontdekt u meer over dit thema/deze programmalijn.

Het waarom

In Twente is bijna 20% van de inwoners ouder dan 65 jaar; iets hoger dan gemiddeld in NL. Het percentage chronisch zieken is even groot, maar hun thuissituatie en achtergrond (sociaal economische status/SES) zijn hier flink slechter. Ook wonen hier meer mensen met overgewicht. Beide punten zijn risico’s voor chronische ziektes. Daarom werken we binnen Vitaal Blijven doorlopend aan technologie die deze problemen helpt voorkomen. En die Twentenaren dus vitaal houdt.

Doel Vitaal Blijven

We laten iedere inwoner in heel Twente ontdekken hoe zijn gezondheid ervoor staat. En hoe hij die zelf verbetert.  Dat doen we onder meer via:

  • SamenGezond
  • apps als Persoonlijke Gezondheid Check (PGC)

Aanmelden