Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

13 juli 2021

Minimapolis en zorgtechnologie, gaat dat samen?

Een minimapolis: een zorgverzekering voor mensen met weinig inkomen. Hierover praten de gemeente Enschede en zorgverzekeraar Menzis. Willen zij alleen zorgkosten voorkomen? Of ook mensen gezonder maken dankzij technologie? Wij zien hiervoor kansen en zitten dus aan tafel. Maar… zien anderen die ook? Dit soort gesprekken gaat vaak moeizaam, merken we.

Bewegen stimuleren dankzij technologie?

Zien anderen wel hoe veel makkelijker zorg kan als we nieuwe technologie ontwikkelen? Of bestaande technologie slim gebruiken? Daar lopen we vanuit Vitaal Twente geregeld aan. Binnen een minimapolis wil je bijvoorbeeld werken aan beweegstimulering. Kan technologie hierin een rol spelen? De pratende partijen hebben hier nog geen idee van, dus het wordt nog een uitdaging om ze hierin mee te nemen.

Waarom verloopt dit soms zo moeizaam

Onze ervaring is dat partijen vaak met verschillende drijfveren aan tafel zitten. Of er zijn regionale verschillen die invloed hebben. Dat zagen we ook bij de 3 webinars die we onlangs met fysiotherapeuten hielden. Per regio in Twente 1 webinar. De reden? Omdat de organisatiegraad van deze specialisten per regio verschilt.

Wake-up call voor gemeenten

Vaak blijkt dat we gemeenten en zorgprofessionals zoals fysiotherapeuten moeten wakker schudden. We roepen gemeenten dan ook op: ‘Sta open voor een gesprek met dit soort professionals, in de wijk, in de regio. Zij groeiden al met techniek op en kunnen dus helpen om met technologie de gezondheid van mensen te bevorderen, mensen meer te laten bewegen.” Hopelijk zijn we hierin geen roepende in de woestijn…

Eén ding is zeker: wij zien beslist perspectief en stoppen er graag tijd in om ook anderen dit perspectief te laten zien.