Partners van Vitaal Twente delen ervaringen over beeldbellen tijdens webinar

Zorgorganisaties in Twente zijn volop aan de slag met (het voorbereiden van) beeldbellen ten tijde van de maatregelen tegen COVID-19. Om te voorkomen dat iedereen het wiel opnieuw uitvindt organiseerde Vitaal Twente een webinar op 16 april 2020. Achtentwintig deelnemers onder wie partners zoals vertegenwoordigers van de huisartsen, ziekenhuizen, langdurige zorg en gemeenten, deelden hun kennis, ervaringen en vragen. Een geslaagde eerste interactieve webinar.

Partner GGD Twente deelde goede online overzichten en een gecombineerd overzicht van beeldbeltoepassingen, de verschillende doelen waarvoor je beeldbellen kunt inzetten en de voors en tegens van technologieën zoals de dataveiligheid en privacy borging. Extra achtergrond informatie over de vereiste dataveiligheid en privacy normen voor zorgverleners is beschikbaar voor partners. Met ook de mogelijkheid om vragen hierover te stellen aan de privacy officer van GGD Twente.

Partner ZGT deelde ervaringen over hoe zij beeldbellen snel inzetten en opschalen en welke vragen dat met zich meebrengt. Waarvoor wil je de technologie inzetten? Hoe begin je dan? Waar dien je zoal rekening mee te houden en waar loop je tegenaan en hoe ga je daarmee om? Daarover wisselden deelnemers ervaringen uit.

En tenslotte hebben deelnemers van het webinar hun ervaringen met diverse beeldbeltoepassingen gedeeld.

Afgesproken is om binnen Vitaal Twente een vervolg te geven door te kijken naar of en hoe regionale afstemming in het gebruik van beeldbeltoepassingen mogelijk is. Voor burgers onder wie patiënten zou dat in elk geval heel mooi zijn. Een kernteam gaat hiermee aan de slag.

Op het besloten gedeelte van de kennisbank kunnen partners presentaties en informatie van het webinar terugkijken.