Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

25 augustus 2021

Zó laten we patiënten helpen nieuwe e-health te bedenken

In de nieuwste editie van het TSG Tijdschrift voor Gezondheidswetenschappen staat een publicatie van verschillende partners van Vitaal Twente. Onderzoekers van ziekenhuis ZGT, Universiteit Twente en Saxion Hogeschool beschrijven hierin hoe mensen met diabetes type 2 mee willen helpen aan e-healthinnovaties ontwikkelen en inpassen. En wat maakt dat ze hieraan willen meehelpen.

Hoe, wanneer en waarom

Gebruikers betrekken bij e-healthontwikkeling krijgt steeds meer aandacht. Maar op welke manier willen patiënten dan eigenlijk deelnemen? Bij welke fases van e-healthontwikkeling? En waarom wel of niet? Hierover ging het vragenlijstonderzoek.

Momenten en manieren verschillen

Mensen verschillen in hun voorkeuren voor manieren en momenten van participatie. Ook denken zij verschillend over bij welke fase van e-healthontwikkeling ze betrokken willen zijn. Zoals helpen bij het ontwerp of de analyse. Deelnemers aan het onderzoek interesseerden zich vooral in de minder intensieve vormen van participatie, zoals vragenlijsten of een groepsgesprek. Uitgebreidere participatie, zoals meedoen aan een panel, trok hen minder.

Zo veel mensen, zo veel wensen

Wat mensen aanspoort om mee te denken over (onderzoek naar) e-healthinnovaties? De keus uit verschillende vormen van participatie en type vergoedingen. Geld kan een compensatie zijn om mensen te werven. Maar ook dat ze technologie mogen testen en houden spreekt hen aan, zo bleek uit het onderzoek.

Meer weten

Lees hier de samenvatting van het onderzoek (Nederlands) en het complete artikel (Engels).