Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

Persoonlijke coaching bij glucoseregulatie

Diameter

Diabetes Mellitus Type 2 (T2DM) is een chronische ziekte waarbij het risico op complicaties is verhoogd door ontregelde glucosewaarden. Deze patiënten hebben hulp nodig om meer grip te krijgen op de diabetes. Een belangrijke factor dat winst kan opleveren bij T2DM is een gezondere leefstijl, echter ontbreekt de tijd in de gezondheidszorg om patiënten hier optimaal in te kunnen begeleiden. Uit vooronderzoek is gebleken dat patiënten niet voldoen aan de norm gezonde voeding en gezond bewegen en de kennis over de voordelen van een gezonde leefstijl ontbreekt. Daarom is het ZGT in samenwerking met de Universiteit Twente bezig om een gepersonaliseerde diabetes coach, in de vorm van een mobiele app, te ontwikkelen die de diabetespatiënt helpt de glucosewaarde op peil te houden.

De coach, de Diameter, maakt gebruik van continue monitoring van glucosewaarden, lichaamsbeweging, hartslag, voeding en medicatie op basis waarvan een individueel voorspellend model voor glucoseregulatie wordt ontwikkeld. Dit model dient o.a. als input voor de coaching module die gebaseerd op theorieën van gedragsverandering en motivatietheorieën de patiënt ondersteunt in het maken en volhouden van verantwoorde keuzes. De verwachting is dat patiënten hiervan voordelen zullen merken op de korte termijn (groter gevoel van welbevinden) en lange termijn (verminderde kans op complicaties). Dit zal worden gemeten door o.a. het gevoel van welbevinden uit te vragen, de glucosevariabiliteit te meten en te kijken naar eindpunten.

Samenwerkende partners in dit project zijn: ZGT, University of Twente.

Samenwerking