Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

Verkenning vitalisering mantelzorge - werknemer

Duurzaam inzetbaar

Aanleiding: De aanleiding voor dit project zijn aanhoudende berichten over de vaak zware belasting van mantelzorgers. Werknemers in de zorg zijn vaker dan anderen mantelzorger, overbelasting (zowel fysiek als mentaal) is daarbij denkbaar en dit zou hun vitaliteit en hun arbeidsparticipatie kunnen belemmeren. Anderzijds blijkt uit de literatuur dat het verlenen van mantelzorg ook positief kan bijdragen aan het welbevinden van medewerkers, door de waardering die zij kunnen ondervinden en de persoonlijke ontwikkeling die zij kunnen doormaken.

Doel: Inzicht verkrijgen in welke medewerkers een hogere kans lopen op een verminderde kwaliteit van leven en een verminderde arbeidsparticipatie door de combinatie van werk en mantelzorg. En beeld krijgen bij mogelijk betere ondersteuning van deze medewerkers ter versterking van hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

Aanpak: Daarom worden in dit verkennende onderzoek 20 interviews gehouden met medewerkers van de deelnemende zorgorganisaties (Livio, Carint Reggeland, ZGT) die mantelzorg verlenen. Op basis van literatuuronderzoek is hiertoe een handreiking ontwikkeld, de interviews worden afgenomen door studenten van Saxion, onder begeleiding van docent/onderzoekers en HR-adviseurs van de organisaties. Resultaat zal zijn dat er een rijk en gevarieerd beeld is van alle aspecten van de combinatie werken in de zorg – mantelzorg verlenen; op basis daarvan zal met de zorginstellingen besproken worden of en hoe de betreffende medewerkers nog beter ondersteund kunnen worden in hun vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Daarbij worden de mogelijkheden voor toepassing van technologie (bijv. voor monitoring van belasting of ondersteuning met E-health) beoordeeld. Eind januari zal er een concept rapportage worden opgeleverd.

Status: dit project is afgerond

Samenwerkende partners in dit project zijn: Carintreggeland, University of Twente, ZGT, Saxion, Menzis; in partnership met VitaValley en met advies van ZelfregieWerkt.

Samenwerking