Afgerond project Ouder worden in Twente, hoe doen we dat?
De afgelopen anderhalf jaar hebben GGD Twente, Menzis, Roessingh Research & Development en Kennispunt Twente een intensief proces doorlopen. Samen hebben zij theoretisch en praktisch bekeken wat koppelen van relevante databases oplevert aan inzichten in processen van ouder worden in Twente. De doelstelling van het project was het ontwikkelen van een kennisinfrastructuur rondom dit thema.
Tijdens het proces kwamen verschillende hobbels naar voren, waaronder als voornaamste de juridische restricties bij het koppelen van persoonsgegevens. Het proces leverde ook veel goede energie, contacten en nieuwe initiatieven op. Partijen weten elkaar beter te vinden en kennen elkaar en elkaars werkwijze en data nu beter. Er is op onderdelen al sprake van samenwerking naar aanleiding van uitkomsten van het project. Zo stemmen GGD Twente en RRD de verspreiding van vragenlijsten en benutting van het moment waarop de ander vragenlijsten uitzet af. Kennispunt Twente bekijkt samen met Twentse gemeenten en Menzis of en hoe Wmo- en Wlz-gegevens met elkaar vergeleken kunnen worden om meer inzicht te genereren.
Het onderwerp data zal dit jaar tijdens een lunchbijeenkomst van Vitaal Twente geagendeerd worden. Op die manier kunnen de aanbevelingen die het project opleverde gezamenlijk worden opgepakt. Hierbij willen de samenwerkende partijen graag ook ziekenhuizen, huisartsen, gemeenten en alle andere partijen betrokken bij Vitaal Twente bereiken, om de contouren van de kennisinfrastructuur samen steeds verder in te kleuren.
Samenwerkende partners in dit project zijn: University of Twente, GGD Twente, Roessingh Research and Development, Menzis.
Samenwerking




