Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

ZGT beweegt – ontwikkeling van serious game

Tijdens een ziekenhuisopname brengen patiënten veel tijd door in bed. Voor zowel jong volwassenen als ouderen geldt dat zij tijdens een ziekenhuisopname verminderd fysiek actief zijn. Afname van fysieke activiteit resulteert in een verminderd uithoudingsvermogen, afname van spiermassa, -kracht en cognitieve functies. Uit onderzoek blijkt dat drie maanden na ontslag uit het ziekenhuis meer dan een derde van de ouderen hulp nodig heeft bij activiteiten in het dagelijks leven.

Spel stimuleert bewegen

ZGT wil verandering brengen in bovenstaande met onder meer serious game GoGo. Via het spelelement in GoGo worden patiënten die opgenomen zijn in ZGT intrinsiek gemotiveerd sneller en meer actief bij te dragen aan het herstel. Dat leidt naar verwachting tot minder complicaties, een minder lange opnameduur en behoud van het fysiek functioneren.

Betere zorg, minder kosten

Als deze verwachtingen reëel blijken helpt dit in de eerste plaats mee aan optimale kwaliteit van zorg voor patiënten. Tegelijkertijd draagt deze innovatie dan bij aan lagere zorgkosten. Serious game GoGo van ZGT is daarmee een voorbeeld van waardegerichte zorg (Value Based Healthcare).

Er is al veel belangstelling getoond voor serious game GoGo.

Meer weten over GoGo en de werkende principes?

Neem contact op via info@vitaaltwente.nl.

Samenwerkende partners in dit project zijn: ZGT, University of Twente, Saxion.

Samenwerking