Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

19 augustus 2020

Resultaten webinar Digitale (eHealth) toepassingen kiezen

Volop kennisdeling en waardevolle inzichten tijdens lunchwebinar ‘Digitale (eHealth) toepassingen kiezen… De bomen en het bos…’

Digitale toepassingen als eHealth en online platforms helpen ons bewust te maken van onze leefstijl en gezondheid. Gebruik in de praktijk hiervan zien we helaas nog weinig. Dat is ook niet gek, want waar begin je? Het aanbod is zo groot! Hoe maak je een keuze? En wie kiest eigenlijk? Daarover ging de lunchwebinar van donderdag 16 juli, georganiseerd vanuit het programma Vitaal Chronisch Ziek.

Tip 1: uitgangspunt, wat wil je verbeteren

Er zijn zoveel aanbieders van digitale toepassingen dat we vaak door de bomen het bos niet meer zien. Vanuit de programmalijn Vitaal Chronisch Ziek werden ervaringen gedeeld. In een notendop: start vanuit de vraag wat je wilt verbeteren. Betrek daar meteen eindgebruikers en andere belanghebbenden bij.

Tip 2: werk wensen & eisen uit

Dat kunnen functionele eisen zijn en ook eisen die gaan over wet- en regelgeving en kaders binnen je organisatie. Een selecte, maar diverse en enthousiaste groep wisselde van gedachten over deze onderwerpen. Resultaat: volop kennisdeling en inzichten.

Tip 3: denk aan laaggeletterden

Tips vanuit patiënten vertegenwoordiging: houd rekening met laaggeletterdheid. Zorg voor een combinatie van online en fysieke afspraken (blended care), laat een digitale toepassing ondersteunend maar niet vervangend zijn. Niet iedere persoon is op elk moment een goede zelfmanager. Dit is ook maatwerk en vraagt mogelijk om (bij)scholing.

Voor leveranciers is het ingewikkeld om technologieën in te zetten in de zorg. Een leverancier vertelt: “Er wordt vaak te licht over gedacht. Je moet zo veel veranderen. De impact is veel groter dan men vooraf verwacht.” Het is vaak niet even plug and play.

Wie vallen onder ‘chronisch zieken’?

Vanuit Vitaal Chronisch Ziek zijn selectiecriteria opgesteld, bestaande uit (niet)-functionele eisen, maar bijvoorbeeld ook wet- en regelgeving. Werken met selectiecriteria wordt goed ontvangen door leveranciers. Het scherp hebben van vooral functionele eisen van verschillende belanghebbenden voorkomt ook teleurstellingen achteraf.

De digitale lunchbijeenkomst werd goed ontvangen, het was laagdrempelig, wat meer informeel en toch zeer informatief.

Vitaal Chronisch Ziek

Binnen de programmalijn Vitaal Chronisch Ziek ontwikkelen partners binnen Vitaal Twente een technologie ondersteund leefstijlaanbod voor mensen met (een hoog risico op) chronische ziekten. Startend bij diabetes. Meer weten? innovatie@zgt.nl