Samen nóg meer werk maken van zorgtechnologie

De zorg beter maken – dat is waar veel partijen in Twente aan werken. Dat geldt zeker ook voor de TZA Twente en Vitaal Twente. We gaan hiervoor nu zó intensief samenwerken, dat we vanaf 2024 de wens hebben op te gaan in de TZA Twente. Ontdek hier hoe dit zit en wat dit betekent.

Zinvolle technologie: van verpleeghuis tot huisarts

Allebei inspireren en ondersteunen we de zorg- en welzijnsketen in Twente namelijk al rondom kennismaken met en invoeren van zinvolle zorgtechnologie; van verpleeghuizen en gehandicaptenorganisaties tot apotheken, ziekenhuizen en huisartsen. Ook de toekomstplannen en ambities van onze beide netwerken overlappen elkaar al steeds meer. De samenwerking is dan ook een logische stap.

Verre doelen bereik je beter samen

“De activiteiten samenvoegen maakt het makkelijker de gezamenlijke doelen te halen en de zorg in Twente beter te maken”, stellen Evelien Rondhuis (directeur TZA, links op foto) en onze voorzitter Pascal Heynen. “Op 1 januari 2024 willen we dan ook samen verdergaan. De TZA Twente wordt met versterking van Vitaal Twente zo nóg meer een mooie broed- en vindplaats voor zorgtechnologie en zorginnovatie.”

Meeste zorgorganisaties en kennispartijen bij elkaar

Door de combinatie binden we als netwerk de meeste zorgorganisaties, kennispartijen (onderwijs), gemeenten en onderzoekers in Twente. Een aantal van onze partners was sowieso al lid van de TZA Twente. Enkele partners beslissen de komende tijd of zij ook meegaan in de nieuwe samenwerking.