Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

13 juli 2021

‘Slimme bril’ van Zorggroep Sint Maarten in de prijzen

Een Smart Glass is een slimme bril die helpenden en verzorgenden bekwaam maakt in extra zorghandelingen. Onze partner Zorggroep Sint Maarten won met inzet van deze zorginnovatie de hoofdprijs in de categorie implementatie bij de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’ (initiatief van Zorgverzekeraars Nederland).

Hoe werkt de Smart Glass?

Een bevoegd verpleegkundige kijkt via de slimme bril op afstand mee bij bijvoorbeeld het toedienen van medicijnen of het verlenen van stomazorg. Dit kan een goede oplossing zijn voor het groeiende tekort aan zorgverleners in de verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg.

Over de makers en ‘the making of’

Jarno Visser, adviseur zorgtechnologie bij Zorggroep Sint Maarten: “We zijn op zoek gegaan naar een bestaande innovatie die ons helpt bij het arbeidsmarktprobleem. Maar we zijn er ook van overtuigd dat innovatie en zorgtechnologie bijdragen aan het leven van zowel onze medewerkers als onze cliënten.” In onderstaand filmpje laten Jarno en zijn collega Lieke Weierink zien hoe de Smart Glass in de praktijk functioneert: