‘Slimme bril’ van Zorggroep Sint Maarten in de prijzen

Een Smart Glass is een slimme bril die helpenden en verzorgenden bekwaam maakt in extra zorghandelingen. Onze partner Zorggroep Sint Maarten won met inzet van deze zorginnovatie de hoofdprijs in de categorie implementatie bij de challenge ‘Verpleeghuizen van de toekomst’ (initiatief van Zorgverzekeraars Nederland).

Hoe werkt de Smart Glass?

Een bevoegd verpleegkundige kijkt via de slimme bril op afstand mee bij bijvoorbeeld het toedienen van medicijnen of het verlenen van stomazorg. Dit kan een goede oplossing zijn voor het groeiende tekort aan zorgverleners in de verpleeg- en verzorgingstehuizen en thuiszorg.

Over de makers en ‘the making of’

Jarno Visser, adviseur zorgtechnologie bij Zorggroep Sint Maarten: “We zijn op zoek gegaan naar een bestaande innovatie die ons helpt bij het arbeidsmarktprobleem. Maar we zijn er ook van overtuigd dat innovatie en zorgtechnologie bijdragen aan het leven van zowel onze medewerkers als onze cliënten.” In onderstaand filmpje laten Jarno en zijn collega Lieke Weierink zien hoe de Smart Glass in de praktijk functioneert: