Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Partner of vriend worden?

Wilt u partner of vriend worden van Vitaal Twente? Laat dan uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

11 januari 2019

Stageopdracht Communicatie VitaalTwente

Vitaal Twente – Communicatie uit naam van vele partijen – hoe doe je dat?

Vitaal Twente is een initiatief van Carint Reggeland, GGD, Menzis, ROC, Roessingh Research and Development, de 14 Twentse gemeenten, Saxion, Universiteit Twente en Ziekenhuisgroep Twente. In de loop van 2017 is de samenwerking geformaliseerd door de oprichting van Stichting Vitaal Twente. En kende VWS als eerste aan Vitaal Twente de subsidie voor preventiecoalities toe.

Twente de Vitaalste regio van Nederland

Enerzijds blijft de Vitaliteit van de inwoners in Twente in vergelijking met rest van Nederland achter. De Twentse Gezondheidsverkenning van de GGD laat zien dat de gemiddelde levensverwachting lager is en Twentenaren vaker sterven aan hart- en vaatziekten, kanker, psychische stoornissen, COPD en diabetes mellitus dan gemiddeld in Nederland. Ook vergrijst Twente sneller, in 2040 zal 27,8% van de inwoners in Overijssel 65 jaar of ouder zijn. Anderzijds is er in de regio veel potentie op het gebied van zorg en technologie. Maar door versnippering wordt er onvoldoende duurzaam geacteerd. Dat gat wil Vitaal Twente overbruggen.

Duurzame implementatie van technologisch innovaties

Vitaal Twente helpt om van idee naar project en van project naar implementeerbaar product te komen en deze duurzaam te borgen. Het is van belang dat innovaties beklijven in dagelijkse praktijk. Dit gebeurt onder andere via de samenwerking met het ROC / de Twentse Zorgacademie (TZA). De TZA biedt een omgeving waarin studenten, professionals en belangstellenden kennis kunnen maken met technologische innovaties.

Agenda

Inmiddels is het aantal partners uitgebreid. Onder ander richting de eerste lijn met het aansluiten van de Federatie Eerstelijns Zorg Almelo en de KNGF. En zijn er diverse projecten ondersteund. Vitaal Twente deelt vooral veel kennis via bijeenkomsten, haar nieuwsbrief en de website. Vanuit de bestuurders zijn er veel activiteiten en nieuwsberichten die vorm moeten krijgen en gestructureerd via diverse kanalen naar doelgroepen kunnen worden gezonden. Afgelopen jaar is geïnvesteerd in een nieuwe website met mogelijkheden voor een (afgeschermde) databank, maar deze is nog niet ingericht. De nieuwsbrief heeft nu een ontvangerslijst van meer dan 400 personen en wordt maandelijks verstuurd. De projecten hebben goede communicatiemiddelen nodig voor het overbrengen van de opgedane kennis en de events moeten bij de juiste partijen worden gepromoot.

De opdracht

Vitaal Twente is enorm ambitieus en bruist van energie. Wij zoeken een enthousiaste communicatie-stagiair die ons komt helpen met de maandelijkse communicatie activiteiten en het opzetten van een communicatie aanpak die past bij dit samenwerkingsverband.
De student zal 20 weken onder supervisie van de communicatieafdeling van Saxion werken. Voor de input zal maandelijks bij de bestuursvergadering worden aangesloten en overlegt worden met diverse personen van de partnerorganisaties van Vitaal Twente.
We verwachten dat de student enthousiast wordt van het schakelen tussen verschillende organisaties in Twente, de verschillende ‘talen’ die onderzoekers, zorgprofessionals en ICTers spreken en dit goed over de bune te krijgen.
Het is een zelfstandige klus, waarbij veel betrokkenen graag de communicatie willen verder helpen zodat Vitaal Twente beter naar buiten wordt gebracht dan momenteel lukt met de website, nieuwsbrieven en social media.

Periode:

Doorlopend, vanaf februari 2019.

Contactpersonen:

• Frits Oosterveld, Saxion
• Simone Boerema, Vitaal Twente info@vitaaltwente.nl