Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

1 oktober 2021

Terugblik: is de Smart Glass in de zorg succesvol?

Op 30 september 2021 ontdekten we hoe toegankelijk zorgvernieuwing via handige tools wordt. In het online Vitaal Café van Leren Innoveren hoorden we van alles over het succes van het prijswinnende concept ‘Bekwaam aanwezig, bevoegd op afstand: de slimme bril als oplossing voor het arbeidsmarktprobleem in de zorg’. De projectleider hiervan, Jarno Visser van  Zorggroep Sint Maarten, deelde die met ons. Dat deed hij samen met onderzoeker Niek Zuidhof van Saxion.

Belangrijkste inzichten

  • Smart glasses zijn computers  die je op het lichaam draagt en ook handsfree kan gebruiken. Ze halen via sensoren en een camera informatie op en laten die zien, zonder dat je als zendende persoon afgesneden bent van de fysieke wereld. Ze veranderen het gebruik van informatie en communicatie en kunnen ons denken, onze waarden en het gedrag van mensen veranderen
  • Circulaire patronen in het zorgsysteem maken opschalen van zorginnovaties moeilijker
  • Onderzoek naar smart glasses is uniek. De reden? Omdat er veel kanten zijn die bepalen of mensen het willen gebruiken: normen, imago/mode, relevantie voor werk, vaardigheden, angst, plezier

Belangrijke conclusie?

Veel innovatieve producten hebben bewezen meerwaarde. Toch staan ze niet op zichzelf. Als we ze met succes willen inzetten in de zorg, vraagt dat ook om vernieuwing van processen (organisatie) en het systeem (de sector/keten). Die randvoorwaarden zijn echt nodig voor een blijvende omslag.

Café gemist? Terugkijken?

Download de presentatie van Niek Zuidhof en de presentatie van Jarno Visser. Of kijk hieronder de video-opname terug.