Twentse Koers duikt met RRD in ‘winst’ (SROI)

Twentse Koers werkt in de regio aan de toekomst van 5 onderwerpen, waaronder preventie en gezondheidsbevordering. Bij deze samenwerking zijn onder meer de 14 gemeenten, zorgverzekeraar Menzis en GGD Twente aangesloten; allemaal partners van Vitaal Twente. Samen onderzoeken ze allerlei initiatieven, zoals op het gebied van zorgtechnologie. Twee daarvan leggen we nu onder de loep om de winst voor de maatschappij in beeld te krijgen. Hoe? Via de SROI-methode.

2 projecten onder de loep

De twee initiatieven/projecten vanuit Twentse Koers waren pilots. Inmiddels zijn ze klaar met deze fase en ligt er de wens om ze op te schalen (scale-up). Het gaat om de volgende projecten:

  • Samenwerken in de Wijk 
  • Samsam (verbinding sociaal domein & huisartsenzorg: vraagstukken uit de huisartsenzorg naar gemeenten).

Wat levert het op?

Zijn de initiatieven financieel interessant voor de regio? Wat is de gezondheidswinst? En waarop en bij wie wordt er dan bespaard? RRD begeleidt Twentse Koers om de antwoorden te vinden via de SROI-methode. Dat gebeurt in 2 (korte) workshops op 6 februari en 13 februari. Basis van de workshops:

  • Informatie geven voor de methode
  • Informatie ophalen over de initiatieven om de SROI te berekenen.

Dus echt samen eraan werken!

Link met technologie

We willen graag dat nieuwe manieren van zorg ook maatschappelijk rendement op leveren: meerwaarde voor de gezondheid, de zorgverlener en/of de patiënt. De SROI quickscan helpt dit te berekenen. We maken alle mensen/organisaties betrokkenen bij bovenstaande projecten bekend met deze quickscan. Hierdoor komt de vraag vaker op tafel: Kan technologie een bijdrage leveren bij dit vraagstuk?’

Weten wat jouw ‘projectwinst’ is?

Wij helpen je graag de SROI-methode te ontdekken en de winst te berekenen van jouw zorgtechnologie. Ga naar onze hulp via SROI.