Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

9 december 2021

Vitaal Café: verleiden met beweegtechnologie

Dit Vitaal Café schuiven we door naar volgend jaar, omdat dit onderwerp live beter uitpakt.

 

Pokémon Go was een groot succes, vooral ook op het gebied van mensen aan het bewegen krijgen. En er zijn meer prachtige voorbeelden die technologie hiervoor inzetten. Tijdens het online Vitaal Café op 9 december van 12 tot 13 uur ontdekt u zo’n voorbeeld, dat al binnen verschillende gemeentes gebruikt wordt. De jonge ‘Willie Wortel’ Gerjan van Stralen neemt als spreker u hierin mee.

Ongemerkt bewegen via speurzuilen en QR-codes

Een manier om mensen aan het bewegen te krijgen is QR-codes hiervoor te gebruiken. Bijvoorbeeld om er een speurzuilenroute mee uit te zetten. Daarbij staan QR-codes op paaltjes en lopen mensen al codes scannend van  paaltje naar paaltje. Bij elk paaltje/code treffen ze een beweegactiviteit. Zo krijgt het spelelement van de codes opsporen de extra dimensie van lopen én bewegingsfuncties onderweg. Technologie verleidt hiertoe.

In Enschede is al zo’n speurzuilenroute.

Speurzuilen

 

Lees ook het verhaal van onze programmavoorzitter Frits Oosterveld over hoe verleiding mensen aan het bewegen krijgt.

Over de spreker: Gerjan van Stralen

Gerjan volgt een sportmanagementopleiding op de HAN. Daarnaast runt hij met een compagnon QR-FIT, een bedrijf dat laagdrempelig, functioneel en flexibel beweegaanbod voor jong en oud ontwikkelt. Hiervoor gebruiken zij een eigen app, QR-codes en gamification (beloning en spelelementen) via de mobiele telefoon met internet. Idee hierachter? Dat mensen hierdoor blijvend gemotiveerd raken om in beweging te komen!

Gerjan en zijn compagnon hebben vanuit de HAN een Top Ondernemers Regeling die de combinatie van studeren en ondernemen makkelijker maakt. QR-FIT werkt ook intensief samen met de HAN. Verschillende gemeenten en bedrijven gebruiken diensten van het bedrijf om mensen gezond te houden. Inspiratie op dit gebied deelt Gerjan graag tijdens het Vitaal Café.

Meer weten? Aanmelden?

Dit Vitaal Café is een initiatief binnen het thema/de programmalijn: Vitaal Blijven. Mail voor meer informatie naar f.g.j.oosterveld@saxion.nl. Of meld u meteen aan door hieronder uw gegevens in te vullen. Het Vitaal Café is gratis voor iedereen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Details

donderdag 9 december 2021 12:00 - 13:00
Locatie: Online

U krijgt een deelnamelink na aanmelding