Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Partner of vriend worden?

Wilt u partner of vriend worden van Vitaal Twente? Laat dan uw gegevens achter in dit formulier en wij nemen contact met u op.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

11 december 2019

VitaalTwente in de e-healthweek 2020

Met digitale ondersteuning in de zorg (e-health) krijgen mensen makkelijker toegang tot zorg en meer inzicht in hun gezondheid. Denk aan beeldbellen met uw zorgverlener, online uw recept vernieuwen of sporten met een trainings-app. Hoe? Dat laten zorgorganisaties in Twente u zien en ervaren in de week van 27 januari tot en met 1 februari 2020. Ontdek hedendaagse mogelijkheden bij zorgorganisaties die onder de paraplu van Vitaal Twente de handen ineenslaan om van Twente de vitaalste regio van Nederland te maken.

Overzicht activiteiten van partners van Vitaal Twente tijdens e-healthweek
Hieronder vindt u een overzicht van activiteiten van onze partners voor zover dat bij ons bekend is. Voor de meest actuele informatie verwijzen wij u naar de website van de partners.

Datum Organisatie/Locatie Activiteit
Dinsdag 28 januari 2020
11.00 tot 13.00 uur
Roessingh, Centrum voor Revalidatie
Roessinghsbleekweg 33 Enschede
E-health informatiemarkt
Ontdek en ervaar zelf wat e-health voor zorgprofessionals en zorgconsumenten kan doen. Maak kennis met nieuwe technologie voor onder andere revalidatie, GGZ, ouderenzorg, jeugdzorg en langer zelfstandig wonen.Speel zelf de nieuwste games en ervaar in 2D, 3D of 6D hoe virtual reality kan bijdragen aan een goede mentale en fysieke gezondheid. Probeer de nieuwste oefenapparatuur voor revalidatie uit, bekijk nieuwe zorgtechnologie en slimme hulpmiddelen voor thuis en probeer nieuwe gameconcepten uit.
Meer informatie: www.roessingh.nl
Woensdag 29 januari 2020
11.00 tot 14.00 uur
ZGT, locatie Almelo, Zilvermeeuw 1 Almelo Meten is Weten!
Zie en beleef met welke nieuwe technologieën, denk aan apps en serious games, patiënten zelf hun gezondheid kunnen monitoren. Denk aan een slimme pleister, een eetdagboekje en de Diameter. Natuurlijk kun je zelf dingen uitproberen, ga bijvoorbeeld lekker een stukje fietsen om te ervaren hoe het Fietslabyrint werkt. Een serveer-robot deelt drankjes uit!
Meer informatie: www.zgt.nl
Woensdag 29 januari 2020
9.00 tot 17.00 uur
Universiteit Twente: Techmed (Technohal building 18), Auditorium (TL 1133) Personalized eHealth Technology symposium
Op deze dag kunnen deelnemers kennis maken met eHealth in al haar facetten. Van diabetes tot dementie, van data science tot citizen science en van oncologie tot revalidatie. We zullen laten zien hoe innovatieve technologie in multidisciplinair onderzoek tussen de UT, Saxion, regionale ziekenhuizen en de zorgverzekeraar vorm krijgt: we presenteren het nieuwste prototype van een draagbare ademhalingstrainer voor kinderen met ademhalingsproblemen.
Kijk hier voor meer informatie en aanmelden.
Donderdag 30 januari 2020
12.00 tot 18.00 uur
Medisch Spectrum Twente, locatie Koningsplein 1 Enschede E-health en innovatiemarkt
Bekijk de 3D printer die helpt om een arts en patiënt beter voor te bereiden op een behandeling, een minilab op een chip, trillende sokken voor parkinsonpatiënten, maar een ook shirt dat benauwde kinderen beter leert ademen en een elektronische neus die longtumoren in uitademinglucht kan opsporen.
Meer informatie in de agenda van www.mst.nl.

ZorgAccent (locatie Krönnenzommer in Hellendoorn) organiseert op 30 januari een Zorgtechnologiedag, waar belangstellenden kennis kunnen maken met zorgrobots Karel-pepper en Tessa, maar ook met andere technologieën zoals de beleeftafel en magic flute.

Over de e-healthweek
Veel Nederlanders weten nog onvoldoende wat e-health voor hen kan betekenen. Daarom organiseert ECP | Platform voor de Informatiesamenleving, samen met het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Zorg van Nu en de Patiëntenfederatie voor de vierde keer de e-healthweek. Een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg. Samen met partners willen ze door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren.