Zo kom je tot een pakket van eisen

In de vorige stap keek je samen met belangrijke betrokkenen naar de verwachtingen op het gebied van technologie. In deze stap kijk je of die verwachtingen echt kloppen met wat de technologie minstens moet doen om een oplossing te bieden voor het probleem. Aan welke eisen moet de technologie voldoen om van meerwaarde te zijn binnen je organisatie? Denk goed na over de volgende eisen voor jouw technologie.

Welke eisen zijn belangrijk voor jóuw organisatie?

  • Gebruikersgemak: technologie moet makkelijk te gebruik zijn, altijd en overal, onafhankelijk van de situatie/omgeving. Moet de technologie ook makkelijk te gebruiken zijn voor meerdere doelgroepen? Vraag jezelf af: wie moet ermee overweg kunnen? Alleen zorgprofessionals, of zorgprofessionals én cliënten?
  • Prestatie: moet de technologie overal en op elk moment kunnen presteren, dus bijvoorbeeld aan het bed van de patiënt, in de huiskamer van afdelingen én in de keuken van een instelling? Afhankelijk van waar je de technologie voor wilt gebruiken, kijk je of de technologie op het hoogste niveau moet presteren of dat dit niet nodig is.
  • Integratie: welke eisen heb je als het gaat om integreren van de technologie met bestaande systemen en/of software?
  • Maatwerk/personalisatie: is de technologie zo in te stellen dat er verschillende gebruikers op hun eigen manier mee kunnen werken?
  • Kwaliteitsstandaarden: heeft je technologie een CE-markering nodig?
  • Materiaal: welke eisen heb je als het gaat om de buitenkant/het materiaal van de technologie? Op sommige plekken heb je bijvoorbeeld meer kans op bacteriën enzovoort.