Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

28 augustus 2022

Zorgtechnologie voor mensen met COPD

Vitaal Twente-partner RRD werkt mee aan een Europees project voor zorgtechnologie voor mensen met COPD en andere chronische aandoeningen. De naam van het project? RE-SAMPLE. Doel: technologie ontwikkelen die patiënten én zorgverleners ondersteunt. Voor de patiënten gaat het om technologie om hun aandoening te beheren. RRD werkt hier sinds 2021 samen met 9 andere partners aan. Het project krijgt financiering van Horizon en duurt tot 2025.

Uitgangspunten: gebruikers centraal

De projectpartners houden bij het ontwerpen van de eHealth-interventie rekening met de behoeften en wensen van de uiteindelijke gebruikers. Dán ontstaat immers meerwaarde voor zowel mensen met COPD als hun zorgprofessionals. Om de technologie succesvol in te passen willen RRD en de andere deelnemers leren van mensen met COPD en hun zorgverleners; zij weten immers wat er nu nog ontbreekt en wat juist uitstekend gaat. Daarom zoekt RE-SAMPLE bij deze mensen hoe het zit met:

  • houdingen
  • ervaringen
  • behoeftes

Dankzij verschillende onderzoeken lukt het de RE-SAMPLE technologie te ontwerpen.

Vorderingen & hoogtepunten in beeld

In een speciale samenvatting treft u ook de eerste leermomenten op het gebied van data verzamelen, zelfmanagement, communicatie en eenzaamheid. Download de samenvatting.

Meer weten?

Ga naar de website van

RE-SAMPLE: AI-aangedreven zorg voor patiënten met COPD en andere chronische ziekten

Of mail Christiane Grünloh via c.grunloh@rrd.nl of Eline te Braake via e.tebraake@rrd.nl.