Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

7 oktober 2021

Enthousiaste gebruikers digi-hulpmiddelen diabetes

In september hield TOPFIT Citizenlab groepsgesprekken. Doel: samen met een aantal mensen met diabetes type 2 praten over hun ervaringen met diabetestechnologie. De afgelopen maanden gebruikten  deze mensen namelijk verschillende digitale hulpmiddelen om uit te proberen: Clear, MiGuide, Selfcare en MySugr. Hoe ging dat? Wat beviel? Wat kon beter? De eerste uitkomsten delen we hier alvast, vanuit de samenwerking van Vitaal Twente en TOPFIT Citizenlab.

Meer weten over gevolgen van eten & bewegen

Tijdens de groepsgesprekken bleek al dat de meeste deelnemers het prettig vonden om met de digitale hulpmiddelen te werken. Dankzij de hulpmiddelen kregen de deelnemers inzicht in hun glucosewaarde en gezondheid. De middelen brachten hen zelfs tot meer bewegen en hielpen om meer te leren over gezonde voeding. Een van hen zei hierover:

‘Technologie is heel goed te gebruiken en kan ons heel gemakkelijk helpen in het omgaan met diabetes.’

Dit kan beter

De deelnemers zagen ook goede verbeterpunten. Zoals:

  • makkelijk invoeren van activiteiten of maaltijden
  • aandacht hebben voor invloed van stress op diabetes

Wisselende reacties van zorgprofessionals

Een aantal deelde hun deelname met zorgprofessionals. De reacties van deze professionals wisselden vervolgens nogal. De één stond hiervoor open, de ander was minder geïnteresseerd in de digitale hulpmiddelen en uitkomsten.

Het blijft wel jammer in dit verband dat zorgverzekeraars deze diabetestechnologie nog niet vergoeden.