Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

Vitaal Chronisch Ziek

hier werken we aan

De meeste aandacht gaat bij deze categorie/programmalijn van Vitaal Twente naar mensen met diabetes. Hoe laten we suikerpatiënten zichzelf beter redden? Hoe houden ze zichzelf in de gaten dankzij technologie? En hoe krijgen we een aantal patiënten uit het ziekenhuis, terug bij de huisarts? Dat onderzoeken we. En zo komen we tot een aantal manieren om deze patiënten met hulp van technologie te ondersteunen.

Het waarom

Leefstijl beïnvloedt de gezondheid van iedereen; zeker van mensen met een chronische ziekte. Er komt op dit gebied gelukkig steeds meer hulp, ook voor wie een grotere kans op zo’n ziekte heeft. Die leefstijlhulp helpt vooral om gezonder te eten en meer te bewegen. Helaas is het aanbod hierin niet genoeg, want er komen steeds meer mensen met chronische ziekten.

Hoe laat je mensen dan aan persoonlijke leefstijldoelen werken, tussen de geplande zorgafspraken door? Dankzij technologie, eHealth. Zo blijven óf worden mensen vitaal.

Voorbeelden van veelbelovende oplossingen

  • glucosewaarden meten met slimme sensoren
  • in de gaten houden hoeveel de mensen eten en bewegen
  • digitale coaching
  • gezondheidsapps

Doel voor 2023

In 2023 heeft Twente een persoonlijk leefstijlaanbod voor iedereen die vitaal en gezond wil blijven of worden; eHealth is daarbij de nieuwe standaard. Zo krijgen mensen meer grip op een gezonde manier van leven. Met het type ondersteuning die bij hen past. We starten met een aanbod voor mensen met diabetes type 2.

Voorbeeld zelf aanbod kiezen

De hulp die goed past bij iemand, kent twee uitersten. Die hulp ligt ergens tussen: compleet door zorgmedewerkers geleverd tot compleet door technologie geleverd. Van links in het figuur, naar rechts in het figuur. Persoon A in het figuur wil misschien 1-op-1 hulp met tussendoor controlemomenten. Persoon B kiest wellicht juist voor alleen digitale coaching waarbij hij zelf zijn gezondheid meet met de hulp van technologie.

Terugblik 2020 & doelen 2021

Elk jaar organiseren we een partnerdag. Daar maken we de balans op; hoe ver zijn we en wat wordt de volgende stap. Bekijk hier de resultaten van 20201 en doelen van 2021.

Meer weten? Meedoen?

Hebt u vragen? Of ideeën? Neem contact op met de themavoorzitters Robin Bekhuis of Annemieke Konijnendijk via info@vitaaltwente.nl. Bekijk verder hieronder wie er al mee doen. En welke projecten er al lopen. Of meld u meteen aan als partner.

Volg Vitaal Twente nu ook op social media!