Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
 • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

 • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
 • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
  Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

Vitaal Oud

hier werken we aan

Vooral dementie in de thuiszorg is iets wat veel speelt bij het ouder worden. Hoe kunnen we vanuit Vitaal Twente mantelzorg en zorg hierbij bij dementie versterken met technologie? Dat bekijken we binnen de programmalijn Vitaal Oud.

Het waarom

Mensen worden steeds ouder. En ze willen zo lang mogelijk (zelfstandig) thuis blijven wonen. Zij krijgen thuis hulp en zorg voor steeds ingewikkelder (zorg)vragen. Allereerst van hun netwerk: familie en vrienden. Daarnaast van de professionele zorg. Tel daarbij op dat we steeds meer ouderen én steeds minder mogelijke mantelzorgers en zorgverleners krijgen. Dan moeten we echt anders gaan zorgen voor elkaar.

Daarom werkt Vitaal Oud aan andere strategieën: technologische én niet-technologische.

Doel Vitaal Oud

(Digitale) hulp en zorg voor ouderen zo goed mogelijk krijgen – dat is ons doel. En dan voorlopig speciaal voor mensen met dementie en hun netwerk. De redenen?

 • mensen met dementie helpen is ingewikkeld. Doordat iemand zelf de regie langzaam verliest. En omdat er veel mensen betrokken zijn bij de zorg
 • de aangesloten zorgorganisaties geven dit onderwerp intern al voorrang
 • landelijk staat dit onderwerp hoog op de agenda
 • we hebben elkaar hiervoor gewoon hard nodig

Landelijk hoog op de agenda

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat geeft ‘gezondheid en zorg’ de komende jaren voorrang wat betreft vernieuwing. De overheid wil graag deze doelen bereiken:

 1. In 2030 vindt zorg 50% meer (of vaker) in eigen leefomgeving plaats (in plaats van in zorginstellingen), samen met het netwerk rond mensen.
 2. In 2030 verbeterde de kwaliteit van leven van mensen met dementie met 25%.

 

Hoe het ministerie dit wil bereiken? Hiervoor noemt het in het bijzonder sociale én technologische vernieuwing, zie Health Holland.

Resultaten 2020, doelen 2021

Tijdens de partnerdag van 2020 brachten we in beeld welke stappen we al zetten. En wat er voor 2021 in de planning staat. Ontdek hier de resultaten van 2020 en plannen van 2021.

Meer weten? Meedoen?

Neem contact op met de themavoorzitter Nicole Ketelaar via info@vitaaltwente.nl. Bekijk verder hieronder wie er al mee doen. En welke projecten er al lopen. Of meld u meteen aan als partner.

Volg Vitaal Twente nu ook op social media!