Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

24 augustus 2021

Nu begrijp ik je – Begrijpelijke taal en zorg(technologie)

We maken het allemaal wel eens mee: een brief, een handleiding of andere communicatie die onduidelijk is. Dat geldt al helemaal voor mensen die niet goed kunnen lezen (laaggeletterd). In de zorg en bij zorgtechnologie is het extra vervelend als mensen het niet begrijpen. De gevolgen kunnen immers groot zijn. Daarom start er najaar 2021 een onderzoek onder de noemer: ‘Nu begrijp ik je! (en doe ik mee)’

Wie doen het onderzoek?

  • Hogescholen Windesheim
  • Zuyd Hogeschool
  • Saxion Hogescholen (partner van Vitaal Twente)

Over het onderzoek

De drie hogescholen gaan aan de slag via een participatief actieonderzoek in 3 werkpakketten met professionals én burgers in de publieke sector, zorg- en welzijnsorganisaties. Centrale vraag: hoe kunnen professionals taalboodschappen versterken in begrijpelijke taal die:

  1. acceptabel is voor burgers
  2. professionals en burgers verbindt om gezamenlijk tot betekenis te komen
  3. burgers versterkt in eigen regie en kracht waardoor zij handelingsopties zien

Ze onderzoeken daarbij hoe dit duurzaam is te doen binnen verschillende maatschappelijke domeinen en mee kan helpen aan een inclusieve samenleving.