Presentatie (geslaagde) Dag van de Preventie

Op deze pagina vind je een van de presentaties die we gebruikten op 2 september, de Dag van de Preventie in Amersfoort (initiatief van Zorgvisie). Vitaal Twente was erbij. En hoe! We bleken de enige spreker te zijn met praktische en concrete uitwerkingen van ziektegerelateerde en selectieve (populatie)preventie.

Experts en theorie

De dag ging over het groeiende aantal chronisch zieken en mensen met een ziekte ontstaan uit hun leefstijl. Het programma stond bol van de topsprekers en experts. En bol met wetenschappelijke, theoretische, strategische en beleidsmatige presentaties.  Daartussen vielen we dus behoorlijk op.

Preventiecoalitie & campagne

Jedidja Verboom vertelde over de preventiecoalitie Vitaal Twente. Daarna presenteerde Frits Oosterveld de opzet van de preventiecampagne Elke Tukker bewust gezond.

Waardevol: zorg ondersteund met technologie

Partijen in de zaal interesseerden zich in de ontwikkeling van een zorgaanbod ondersteund door technologie. Dat was onderscheidend ten opzichte van andere presentaties die dag. Aanwezigen zagen het als een waardevolle aanvulling op het huidige preventieaanbod.

Samenwerken aan maatschappelijke businesscase

Ook was er belangstelling om samen te bouwen aan een maatschappelijke businesscase. Waarom? Omdat je dan vanaf de start partijen aan tafel hebt en inzicht krijgt in wat de maatschappelijke opbrengst is. Technologie is nooit een doel op zich; het is een middel. In dit geval voor meer eigen regie en zelfmanagement dat leidt tot minder ziektelast en meer vitaliteit. Annelies Nagtegaal illustreerde dit aan de hand van haar presentatie.

Blij met praktische kant

Uit de reacties en vragen uit de zaal bleek dat zij vooral deze praktijkpresentatie erg waardeerden. Onder meer vanwege de aandacht voor ondervonden problemen en praktische aanbevelingen.

Kijk hier voor meer informatie over de Dag van de Preventie.