Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

22 juni 2021

Eerste ervaringen test met diabetestechnologie

Wat fijn om je glucosewaardes te zien. Dat was onlangs een van de belangrijkste reacties van deelnemers aan een proef met diabetestechnologie. Deze test gebeurt op initiatief van Vitaal Chronisch Ziek, samen met TOPFIT Citizenlab. De voorlopige ervaringen kwamen aan bod in een webinar, waarin deelnemers hun eerste ervaringen deelden (1-2 maanden na de start van de test).

Meer reacties

Deelnemers met diabetes type 2 die de app Clear uitprobeerden, vertelden hoe ze dankzij de app kunnen zien wat bepaalde voeding of beweging voor effect heeft op hun glucosewaarden. Het zien en weten maakt het mogelijk daarop in te spelen. De deelnemers noemden het fijn om de data te hebben en ook om die direct te kunnen delen met een zorgprofessional. Of, bij sommige apps, dat de software de data automatisch doorstuurt.

“De MiGuide app stimuleert om bepaalde bewegingen te doen en het de hele dag vol te houden”

Verbeterpunten

De deelnemers missen nog wel iets in de software/apps: ze willen graag direct inzicht in de glucosewaardes, in plaats van achteraf. Ook bleek dat de hulpmiddelen niet met alle bestaande technologie valt te koppelen, zoals smartwatches, stappentellers of glucosemeters.  Goed dus dat de test ook dit soort zaken aan het licht brengt.

Reactie leefstijlcoaches

Ook leefstijlcoaches omarmen de technologie, zo bleek tijdens het webinar. Ontdek meer over de reactie en deelname van leefstijlcoaches aan de test.

Nieuwe technologie ook van start

In totaal zijn er 4 technologieën (hoofdzakelijk apps) die onderdeel uitmaken van deze test. Inmiddels testen ongeveer dertig deelnemers, naast Clear, nu ook de 3 andere technologieën: MiGuide, MySugr en Selfcare.

Vervolg

De deelnemers testen de apps in totaal zo’n vier maanden. Na de zomer volgen groepsdiscussies tussen de deelnemers over hun ervaringen met de diabetestechnologie. Op deze website houden we u op de hoogte van verdere resultaten. Lees hieronder alvast meer details over de eerste ervaringen.

Ervaringsdeskundigen aan het woord tijdens webinar