Doe je mee? Laat cliënten meer bewegen met GoGo

Patiënten/cliënten motiveren meer te bewegen. Of ze meer laten werken aan het eigen herstel. Is dat iets voor jou en je organisatie? Meld je dan aan voor (de doorontwikkeling van) de Twentse GoGo, een serious game die mensen écht aan het bewegen krijgt en herstel versnelt. De app van Vitaal Twente-partner ZGT zet je heel breed in voor meer doelen.

Van meer bewegen naar sneller herstel

Bewegen is goed voor iedereen; zeker voor patiënten tijdens/na een ziekenhuisopname. ZGT ontwikkelde daarom de serious game GoGo die patiënten motiveert minder te blijven liggen en meer te bewegen. Via deze applicatie en persoonlijke doelen kan de patiënt actief meehelpen aan het eigen herstel.

Ziekenhuissucces ook in vervolginstelling/thuis?

ZGT, Isala en Deventer Ziekenhuis testten en valideerden het prototype van GoGo met positieve resultaten. Na het valideren van de GoGo is het tijd voor de volgende stap: samen met meerdere instellingen de GoGo doorontwikkelen tot een volledig uitgewerkt en gebruiksklare applicatie voor ziekenhuis, revalidatiecentrum en VVT-instelling.

Oefentherapie, looproutes, dagpatroon en meer

GoGo bestaat onder meer uit:

  • fysieke oefentherapie
  • activiteiten dagelijks leven
  • looproutes
  • educatie voor herstel en leefstijl

Ook geeft GoGo tot 3x per dag berichten over het gebruik van GoGo. Zo halen patiënten meer uit de game.

Patiënten tevreden

Patiënten staan ervoor open deze applicatie te gebruiken; ze geven het gebruiksgemak bovendien een ruime voldoende. Ook zorgprofessionals zien elke dag de meerwaarde van GoGo. Zo helpt de game mee spierkracht, spiermassa en cardiopulmonaal vermogen te verbeteren én cognitieve functies. Waar het ook aan meehelpt? Verwachtingsmanagement, beeldvorming en gedragsverandering.

Meer weten? Meedenken over het vervolg?

Check hier alles over de achtergrond van het ontwikkelproject. Benieuwd wat GoGo voor jouw organisatie en patiënten kan doen? Of wil je meedenken over de volgende stap? Mail naar innovatie@zgt.nl.