Gepersonaliseerd inzicht voor zorgpreventie dankzij technologie

Hoewel bijna 3,5 miljoen mensen risico lopen op diabetes en cardiovasculaire aandoeningen, blijft de deelname aan preventieve interventies laag. Met een innovatief aanbod van preventieve zorg- en gezondheidsprogramma’s helpt Ancora mensen om hun gezondheid te verbeteren.

Gepersonaliseerd programma

Ancora Health is een platform voor preventieve leefstijlprogramma’s. Via een unieke technologie krijg je een gepersonaliseerd inzicht in lichaam, geest en gezondheidsrisico’s. Eerst worden de gezondheidsrisico’s van een deelnemer in beeld gebracht, op basis van ingevoerde data en digitale en fysieke metingen. Vervolgens krijgt hij of zij een gepersonaliseerd leefstijlprogramma aangeboden.

Nieuwe gewoontes

In zo’n leefstijlprogramma leert de deelnemer realistische nieuwe gewoontes die eenvoudig in het dagelijks leven zijn in te passen. De programma’s maken gebruik van een combinatie van menselijke coaching, digitale nudging en trackingtools voor het bijhouden van bijvoorbeeld stappen, gewicht en slaap.

Steun

Ancora wordt gesteund door toonaangevende medische instituten in Nederland zoals TNO, LUMC, UMCG en het MedTech Centre Twente.

Meer weten?

Ancora staat in de KVK Innovatie Top 100 2022, een overzicht van de meest innovatieve bedrijven uit het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Kijk voor meer informatie over het platform op de website van Ancora.