Hoera, Livio is officieel Koploper met ‘Technologie, tenzij’

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gaf Vitaal Twente-partner Livio in september de officiële benoeming tot Koploper. De reden? Livio’s aanpak ‘Technologie, tenzij’. Deze aanpak helpt mee om het personeelstekort in zorg en welzijn op te lossen. Het ministerie heeft een actieprogramma met de naam Actie Leer Netwerk. Dit programma noemt de aanpak van Livio inspirerend.

Zorgtechnologie voor helft van cliënten eind 2024

Livio werkt met het initiatief ‘Technologie, tenzij’ eraan om eind 2024 de helft van de cliënten technologie te laten gebruiken. Hoe ze dat laat werken? Door bij de aanvraag van zorg éérst te kijken naar de inzet van technologie en pas daarna naar inzet van medewerkers.

Samenwerking tussen Tinybots, Compaan, Medido & Livio

De basis voor de inzet van technologie is een baanbrekend platform voor de wijkverpleging. Dit platform bestaat uit een samenwerking van de drie vooraanstaande technologieleveranciers en biedt de mogelijkheid alle zorgtechnologie aan- en af te melden. Ook zorgt het platform ervoor  dat relevante meldingen van de technologie bij de juiste zorgmedewerkers komen. Verder vormt het platform de plek voor alle logistieke afhandeling.

Zorg op elke plek en tijd dankzij technologie

Dankzij de switch naar meer zorgtechnologie komen er meer zorghanden in de wijk vrij én hangt de zorg minder af van plaats en tijd. 

Wat zijn koplopers?

Koplopers zijn praktijkvoorbeelden van innovatieve ideeën in de arbeidsmarkt die concrete resultaten boekten om het personeelstekort tegen te gaan.

Meer weten?

Check de details van het project.