Robot SARA ondersteunt in de zorg

We weten het allemaal wel: de zorg staat enorm onder druk. Technologie kan een deel van de oplossing zijn. SARA Robotics ontwikkelt sociale en autonome zorgrobots. Ze noemen haar SARA. SARA ondersteunt medewerkers bij het bieden van kwalitatieve en persoonsgerichte zorg.

Wat kan SARA

SARA kan bijvoorbeeld ondersteunen bij de dagstructuur. Door de bewoners te informeren over toekomstige gebeurtenissen. Ze kan een verhaal voorlezen. Muziek afspelen. Extra toezicht bieden tijdens de nacht. En nog veel meer. Natuurlijk altijd in co-creatie met de zorgmedewerkers.

SARA maakt voor iedere bewonder een persoonlijk profiel aan. De naam van de bewoner, haar muzieksmaak, welke interesses ze heeft, waar ze vandaan komt, et cetera. Zo kan ze zich aanpassen aan de voorkeuren van de bewoners.

Meetbaar resultaat

Je krijgt inzicht in wat SARA doet door het dashboard uit te lezen. Daar zie je precies wat ze heeft gedaan, wanneer en hoe vaak.

Meer weten?

Kijk op de website van Sara Robotics voor meer informatie. Of lees de ervaringen van Gloria en Emmy van Profila Zorggroep.