TechMed: problemen én oplossingen rondom o.a. diabetes

De eerste week van november vond het jaarlijkse TechMed Event plaats; een initiatief van het Technical Medical Centre van de Universiteit Twente en WTC Twente. Centraal thema was: Together we empower our future healthcare with medical technology. Onder meer Vitaal Twente-partners hielpen mee met verschillende onderdelen en presentaties. Hier vindt u enkele hoogtepunten van het event op een rij.

Het is dringend nodig!

De openingsshow was opgezet rondom diabetes Eén ding kwam hierin heel duidelijk naar voren: het belang van multidisciplinaire samenwerking tussen patiënt, professional/zorginstelling, bedrijf en kennisinstelling. Waarom? Omdat de maatschappelijke impact van deze ziekte groot is en dat schrééuwt om oplossingen.

Hoera voor ‘burgerwetenschap’

Daarnaast volgde een sessie met het TOPFIT Citizenlab. Daarin deelden sprekers de eerste inzichten uit drie van de pilots, waaronder de pilot Grip op Diabetes. Projecten van dit ‘lab’ draaien om burgerwetenschap; wetenschap en burgers die samen ontwikkelen. De eerste uitkomsten van de diabetespilot zijn bekend, zie citizen scienceproject.

Wie en hoe?

Tijdens de dag waren er fysieke en online bezoekers; een mix van voornamelijk medisch professionals, onderzoekers en bedrijven.