Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

5 november 2021

TechMed: problemen én oplossingen rondom o.a. diabetes

De eerste week van november vond het jaarlijkse TechMed Event plaats; een initiatief van het Technical Medical Centre van de Universiteit Twente en WTC Twente. Centraal thema was: Together we empower our future healthcare with medical technology. Vitaal Twente-partners hielpen mee met verschillende onderdelen en presentaties. Hier vindt u enkele hoogtepunten van het event op een rij.

Het is dringend nodig!

De openingsshow was opgezet rondom diabetes Eén ding kwam hierin heel duidelijk naar voren: het belang van multidisciplinaire samenwerking tussen patiënt, professional/zorginstelling, bedrijf en kennisinstelling. Waarom? Omdat de maatschappelijke impact van deze ziekte groot is en dat schrééuwt om oplossingen.

Hoera voor ‘burgerwetenschap’

Daarnaast volgde een sessie met het TOPFIT Citizenlab. Daarin deelden sprekers de eerste inzichten uit drie van de pilots, waaronder de pilot Grip op Diabetes. Projecten van dit ‘lab’ draaien om burgerwetenschap; wetenschap en burgers die samen ontwikkelen. De eerste uitkomsten van de diabetespilot zijn bekend, zie citizen scienceproject.

Wie en hoe?

Tijdens de dag waren er fysieke en online bezoekers; een mix van voornamelijk medisch professionals, onderzoekers en bedrijven.