Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heb je login gegevens nodig. Je kunt login gegevens aanvragen wanneer je organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kun je deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Hebt je een idee? Laat ons helpen!

Wil je graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kun je hier je idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met je idee om en nemen contact met je op.

Wil je ook een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.
    Ik heb de privacyverklaring gelezen en geef toestemming voor de verwerking van mijn gegevens.

17 maart 2022

Waarom Intake Nieuwe Stijl zorg beter maakt

Elke zorgorganisatie heeft te maken met een intake. Een ‘riedeltje’ aan vragen wordt doorlopen en daarna zet iemand in werking wat er nodig is voor de zorgvrager. Kan dat niet handiger? Ja, zo bewees zelfstandig zorgondernemer Wally Keijzer in maart tijdens een Vitaal Café binnen Vitaal Twente. Wat kunnen Twentse zorgorganisaties hiervan leren? De antwoorden vind je op deze pagina.

Zo werkt het slimmer

Op basis van een zelfcheck gebaseerd op gevalideerde vragenlijsten vult een (toekomstige) cliënt vragen in over 10 leefgebieden. De antwoorden komen in een ‘digitaal kluisje’ die je als cliënt zelf kunt delen met zorgverleners of kunt printen. Onderzoeker Wally Keijzer bedacht deze aanpak en noemt het Intake nieuwe stijl.

Dit levert het ook jóuw organisatie op

De aanpak leidt bij zorgprofessionals tot meer ruimte om warme zorg te leveren. En tegelijkertijd kan de cliënt de regie houden. De werkwijze met de nieuwe manier van intake afnemen, scheelt ook tijd, frustratie en dubbel werk. Want:

  • Door de voorbereiding van de cliënt kan de intake worden verkort van 4 naar 2 uur.
  • Cliënten hoeven niet bij iedere zorgprofessional dezelfde vragen te beantwoorden
  • Hierbij is het voor de cliënt ook mogelijk om aan te geven waarover hij/zij in gesprek wil met de zorgprofessional.

Achtergrond van het project

Wally Keijzer startte met Intake nieuwe stijl een regionale aanpak, in co-creatie met zorgaanbieder Pieter van Foreest (innovatiemanager Ad Blom, zie foto), DSW Zorgverzekeraar en Stichting Zo-Dichtbij. Hiervoor betrokken zij in 2020/2021 ouderen en mantelzorgers uit de regio’s Delft, Westland en Oostland bij het project.

Waar liggen nog uitdagingen?

De uitdaging blijft om duurzame bekostiging van deze technologie rond te krijgen, terwijl er een positieve social return on investment/SROI (3.6) onder ligt. Tijdens het project dat Wally Keijzer uitvoerde, was hier veel aandacht voor; de grootste winst is te halen voor de zorgverzekeraar. Die staan positief in de ontwikkeling en onderschrijven de winst; toch is het desondanks nog steeds zoeken naar een voorinvestering en het echt meedoen vanuit zorgverzekeraars.

Dat is een aandachtspunt vanuit Zo-Dichtbij en voor (toekomstige) zorgaanbieders: hoe zorg je ook met een positieve SROI voor goede randvoorwaarden.

Terugkijken? Highlights inzien?

Bekijk hieronder het Vitaal Café terug. Of open de powerpointpresentatie.