Wegwijzer: zorgtechnologie starten en/of (verder) implementeren

In 2040 loopt het de spuigaten uit: overvolle wachtkamers, te weinig zorgverleners en materiaal, rondzwervende mensen met psychische problemen en kwetsbare mensen die aan hun lot worden overgelaten. Dit is wat het Zorginstituut voorspelt. Herken je de zorgen? Of heb je op een andere manier te maken met gezondheid ván, of zorg vóór mensen, bewoners, patiënten? Denk jij ook dat het anders moet? Bekijk het filmpje en kom in actie.

In stappen op weg naar succes

Vanuit Vitaal Twente denken wij dat zorgtechnologie helpt om een deel van de problemen te voorkomen. Wil je dus aan de slag met kiezen en implementeren van zorgtechnologie? Of draaide je al een pilot en wil je opschalen? Met de wegwijzer van Vitaal Twente vind jij hulp voor elke fase. De wegwijzer biedt je de kennis die jouw zorgtechnologie verder brengt, opgedeeld in handige stappen. Bij elke stap vind je ook projecten, tips én uitleg over voor welke hulp je bij ons terecht kunt.

Wegwijzer: de stappen

In welke fase zit je innovatie?

  1. Nadenken over zorgtechnologie
  2. Waarom starten met/inpassen van zorgtechnologie | Fase: nadenken over zorgtechnologie
  3. Voorbereiding opstarten om zorgtechnologie te laten bouwen
  4. Technologie inzetten en resultaten meten

Alle fases gehad?

Vertel daarna zo veel mogelijk over de resultaten. Want we hebben in Nederland veel meer zorgtechnologie nodig om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen. Met jouw ervaringen inspireer je anderen weer om deze stap te zetten. Óf je helpt ze om missers te voorkomen. Samen willen we immers maar één ding: Tukkers zo gezond mogelijk houden en met menskracht én technologie zorgen dat dit nu en in de toekomst blijft lukken.

Publiceer je resultaten natuurlijk op je eigen organisatiewebsite en sociale media. Denk verder ook aan publicatie in (vak)tijdschriften, regionale en landelijke media en via sociale media. En deel vooral ook met ons je ervaringen, zodat ook wij die voor jou kunnen delen met anderen. Vanwege ons samengaan met de TZA per 1-1-2024 is je informatie welkom via het mailadres van de TZA.