Sluiten

Inloggen

Log hieronder in met uw Vitaal Twente account.

Indien u uw logingegevens kwijt bent kunt u contact opnemen met info@vitaaltwente.nl

Aanmelden

Om de kennisbank te kunnen bekijken heeft u login gegevens nodig. U kunt login gegevens aanvragen wanneer uw organisatie partner is van Vitaal Twente. Met dit formulier kunt u deze login gegevens aanvragen.
  • (sla bovenstaande veld over)

Uitloggen

Weet u zeker dat u wilt uitloggen?
Annuleren Uitloggen

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente. Heeft u aantoonbare expertise en kunt u concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente?

  • U heeft aantoonbare expertise en wilt en kunt concreet bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit in de regio Twente
  • U ontwikkelt met andere partners projecten en voert deze uit.

Vitaal Twente nodigt organisaties die actief willen zijn in de regio Twente uit om zich aan te sluiten bij Stichting Vitaal Twente.

Heeft u een idee? Laat ons u helpen!

Wilt u graag meewerken aan de ontwikkeling van de vitaalste regio van Nederland, dan kunt u hier uw idee indienen.
Wij gaan zorgvuldig met uw idee om en nemen contact met u op.

Wilt u een ook al een project indienen, dan dient dit project aan een aantal criteria te voldoen. Zie hier voor meer informatie over deze criteria.

22 juni 2021

Pilot: platform voor thuismonitoring

Thuismonitoring, gegevens uitwisselen tussen zorgverlener en thuiswonende – wat zou het handig zijn als we op die manier mensen met bijvoorbeeld diabetes type 2 zelf meer regie geven over hun gezondheid. En dat kan nu! Want het ZGT start hiervoor een pilot met het platform Selfcare.

Starterskit voor mensen diabetes type 2

De diabetespolikliniek van ZGT startte half juni met de pilot en het online platform Selfcare. Verschillende leefstijl- en gezondheidsapparaten en apps zijn te koppelen aan dit platform. Deelnemers met diabetes type 2 ontvangen tijdens de pilot een starterskit. Die bestaat uit:

  • bluetooth weegschaal
  • bloeddrukmeter
  • activiteitentracker om te koppelen

Deelnemers kunnen nu zelf meten en de waardes invoeren die zij belangrijk vinden in hun leven met diabetes. Vervolgens gaan de gegevens automatisch naar de zorgverlener.

Doel van de pilot

ZGT wil met de pilot in de praktijk verkennen hoe patiƫnten het vinden om zelf gegevens te verzamelen in een eigen gezondheidsomgeving. En om die te delen met hun zorgverlener. Het ziekenhuis verkent of de inzet van een platform mensen meer inzicht geeft in hun leven met diabetes. En of dit meehelpt aan meer persoonsgerichte diabeteszorg. Idee is dat mensen zo meer grip op diabetes krijgen en de diabeteszorg minder druk heeft.